Medische Fitness


Praktijk Fysiotherapie Ugchelen biedt u de mogelijkheid om in een kleine groep aan de belastbaarheid van u lichaam te werken.

Wanneer u zich aanmeldt voor Medische Fitness zal er eerst een intake plaatsvinden door de fysiotherapeut. Uw specifieke situatie en trainingswensen voor de fitness zullen worden besproken. Vervolgens zal de fysiotherapeut samen met u een persoonlijk aangepast fitnessprogramma opstellen. U volgt een traject van 3 maanden Medische Fitness. Dit kunt u indien wenselijk vervolgens steeds met 3 maanden verlengen. De trainingen vinden altijd plaats onder toezicht van een fysiotherapeut en zullen plaatsvinden op vaste tijden in een groep van maximaal 7 personen waarbij ieder zijn eigen specifieke trainingsschema heeft.

Het trainingsprogramma Medische Fitness kan voor meerdere doelgroepen zinvol zijn. Het kan gebruikt worden ter revalidatie, preventie maar ook als vrijetijdssport.

Revalidatie: Mensen die na afsluiting van de fysiotherapeutische behandeling verder willen trainen om de lichamelijke belastbaarheid te verhogen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Ook kan het gebruikt worden voor mensen met chronische klachten die willen starten met fitness, maar waarvoor algemene fitness te belastend kan zijn.
Preventie: Mensen die nog geen klachten hebben maar verantwoord willen bewegen om zo klachten van spieren en gewrichten te voorkomen.
Vrijetijdsport: Mensen die plezier willen beleven aan het fitnessen en onder extra supervisie willen trainen.

Medische Fitness is alleen bedoeld voor mensen met een lichte beperking of licht chronische aandoeningen! Wanneer er sprake is van een acute aandoening, of een chronisch probleem waarbij fysiotherapie geïndiceerd is, mag u niet deelnemen aan de groepstrainingen van de Medische Fitness! In dat geval komt u wellicht in aanmerking voor een fysiotherapeutische behandeling, waarbij de nadruk ligt op revalidatie in een 1 op 1 situatie.

Opzet van het Medische Fitness programma:

  • Een persoonlijk aangepast fitnessprogramma, begeleid door deskundige en ervaren fysiotherapeuten.
  • Kleine groepen van maximaal 7 deelnemers waardoor persoonlijke aandacht mogelijk is.
  • De trainingen vinden plaats op een vast tijdstip in de week.
  • Op plezierige en verantwoorde wijze de lichamelijke conditie verbeteren