Medical taping


Wat is medical taping?

In de jaren zeventig werden in Japan en Korea tapemethodes ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en activiteit van spieren belangrijk is om gezond te blijven of te herstellen. Hieruit ontstonden diverse tapesoorten die de spieren in de functie ondersteunen zonder dat ze de beweging beperken. Het lichaamseigen herstelproces wordt hierdoor geactiveerd.

De tape die in onze praktijk gebruikt wordt is CureTape. Het is anti-allergisch, ventilerend en huidvriendelijk. Daardoor kan de tape langere tijd achterelkaar gedragen worden. Op deze manier is er een 24-uur per dag behandeling mogelijk waardoor het herstel veel sneller kan verlopen.

De tape kan o.a. gebruikt worden voor: pijndemping, ondersteuning van gewrichten, nabehandeling van blessures, verminderen van ontstekingen of vochtophopingen, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (KANS klachten, tennis- of golfelleboog), COPD en hooikoorts.

 

Hooikoorts klachten? Medical Taping biedt oplossing!

Ongeveer 20% van de mensen heeft last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam dan heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen. Het komt soms voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

Binnen het Medical Taping Concept is een tapetoepassing bekend die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of zelfs dat iemand klachtenvrij het seizoen kan doorkomen. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij iemand met hooikoorts.
Na één keer tapen is er sprake van een nawerking gedurende een kortere of langere periode (meerdere weken). Bij chronische klachten kan de tape opnieuw gezet worden.